Waarom een auto importeren uit het buitenland

Waarom een auto importeren uit het buitenland

11/09/2022 auto 0

Waarom een auto importeren uit het buitenland? Er zijn veel mensen die erover twijfelen en je kunt hiermee ook alle kanten op gaan. Veel mensen kiezen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren en hier zit ook een goede reden achter. Zo is het nou eenmaal zo dat de auto’s in Nederland een hoge prijs hebben. Niet iedereen heeft hier genoeg geld voor en kan niet zomaar een auto kopen. Gelukkig zijn de auto’s in het buitenland een stuk goedkoper en kun je een auto maar beter importeren. In het buitenland zijn de auto’s veel goedkoper en vooral in Duitsland. Je kunt hier goedkope nieuwe auto’s vinden, maar ook tweedehands voertuigen zijn hier een stuk goedkoper. Dit is natuurlijk ideaal, maar het importeren brengt wel verschillende regels met zich mee. Wat moet je nu allemaal doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Bpm aangifte online 

Als je een auto uit Duitsland importeert is het belangrijk dat je van alles weet. Je mag namelijk niet zomaar een Duitse auto gebruiken op de Nederlandse wegen en deze moet je eerst registreren. Wanneer je een auto wilt registreren in Nederland, moet je altijd BPM betalen aan de overheid. Dit is een eenmalig bedrag, maar alleen op deze manier kun je een Nederlands kenteken krijgen en gebruiken op de Nederlandse wegen. BPM aangifte online doen is dus erg belangrijk en je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Het is in ieder geval van belang dat je berekent hoeveel je moet betalen voor de BPM, voordat je de aangifte überhaupt doet online. Dit wordt berekend door goed te kijken naar het model auto dat je koopt. Je moet precies kunnen zien hoe oud het voertuig is en hoeveel de auto nu precies uitstoot aan CO2. Wanneer de auto veel uitstoot, moet je natuurlijk ook meer BPM belasting betalen over het voertuig aan de belastingdienst. Wist je dat je de aangifte van BPM ook kunt uitbesteden? Hieronder kun je daar meer over lezen.

Uitbesteden

Wanneer je de BPM aangifte moet doen, is er een kans dat je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan kan dit behoorlijk ingewikkeld zijn, maar gelukkig is er een oplossing. Je kunt het namelijk uitbesteden en je bent er op deze manier van verzekerd dat het goed gebeurt.

 

Geef een antwoord